Buy-out | Te Biesebeek Advocaten Zwolle

U kunt op verschillende manieren een bedrijf overnemen. Een van die manieren is via een buy-out. In dat geval werkt u al bij dat bedrijf en neemt u het management over.

Indien u een bedrijf wilt overnemen waar u niet werkt, heet dit een management buy-in. In beide gevallen gaat u deel uitmaken van het management en wordt u dus een van de mensen die leiding gaat geven aan het bedrijf.

De redenen voor een buy-out kunnen heel divers zijn. Het kan zijn dat het bedrijf niet meer past binnen de kernactiviteiten van de holding en dat het daarom te koop wordt aangeboden. Of de eigenaar van het bedrijf wil voorkomen dat het zittende managementteam opstapt en het management door een buy-out structureel aan het bedrijf binden.

Een andere mogelijkheid is dat de eigenaar van het bedrijf ermee wil stoppen en hoopt via een buy-out de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Een andere reden kan zijn dat het niet goed  gaat met het bedrijf, de eigenaar heeft dringend geld nodig en een buy-out op korte termijn de enige mogelijkheid is.

Heeft u deskundig juridisch advies nodig voor een buy-out of buy-in? Neem dan contact met ons op. Onze juridische specialisten kunnen u verder helpen.